Sposób przygotowania

Do zmielonych ziemniaków dodajemy mąkę i jajko i wyrabiamy ciasto.
Ciasto dzielimy na kulki dwa razy większe od orzecha włoskiego.
Każdy kawałek ciasta spłaszczamy, na środku kładziemy wypestkowaną śliwkę i zlepiamy dokładnie tworząc kulkę.
W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli, knedle wrzucamy na wrzątek tak aby swobodnie pływały.
Od wypłynięcia gotujemy na niewielkim ogniu prze 5 minut.
Po wyjęciu knedli na talerz polewamy śmietaną rozrobioną z cukrem i dekorujemy dodatkowo śliwkami.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam takie knedle :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetnie wyglądają i pewnie tak smakują
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pysznie wyglądają,super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dzięki za przepis, jutro będę robić knedelki...
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    proszę bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Bardzo apetycznie wyglądają Twoje knedle:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pyszności po prostu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Uwielbiam knedle ze śliwkami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Uwielbiam knedle ze śliwkami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam knedle ze śliwkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !