Sposób przygotowania

BISZKOPT KAKAOWY

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.

Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać.

Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop.

Ciasto przekroić wzdłuż na pół.

MASA KARMELOWA
Odlać 1,5 szklanki soku, resztę soku zagotować z cukrem.
Budynie rozmieszać w 1,5 szklanki soku, wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając.
Gotową masę, gorącą wylać I część ciasta.
MASA KREMOWA
Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć.
Na ostudzoną masę karmelową nałożyć krem, na krem położyć, drugą część ciasta i polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pychotka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajne ciacho
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Swietne ciacho.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę koniecznie wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    kapitalnie wygląda :) i pewnie tak smakuje!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !