Sposób przygotowania

Melona obrać wyciągnąć pestki. Pokroić w kostkę. Gotować w syropie z wody i cukru do momentu aż zrobi się szklisty. wyjąć owoce, natomiast syrop gotować nadal aż zgęstnieje. Gotowym syropem zalać owoce i pozostawić na 2 dni. Po tym czasie czynności należy powtórzyć. Po wyciągnięciu owoców dodajemy rum. Kawałki melona dajemy do słoiczków i zalewamy syropem z rumem. Słoiczki zakręcamy

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To musi super smakować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo fajny pomysł- kiedyś na pewno wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    już mi się buzia cieczy:) -wypróbuje:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smaczna przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy nie próbowałam, ale nie przepadam za melonami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawy przepis
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    fajny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !