Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować do miękkości. Odcedzić, odparować i przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę. Grzyby dzień wcześniej umyć i namoczyć. Ugotować, odcisnąć i pokroić w paseczki. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na tłuszczu, dodać masę ziemniaczaną i grzyby, wymieszać z mąką, jajami i siekaną zieleniną. Doprawić do smaku. Masę podzielić na 8 części, uformować kotlety i panierować w tartej bułce. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Również ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię takie, bo lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !