Sposób przygotowania

Przesiać mąkę, zagnieść z żółtkami, dodać posiekaną margarynę, proszek do pieczenia i cukier. Zagnieść ciasto.
2. Podzielić go na 3 częśći. Pierwszą rozwałkować na dnie blachy, posmarować dżemem. Drugą zagnieść z kakao i zapachem po czym schłodzone, zetrzeć na tarce na dżem.
3. Pozostałe 4 białke ubić z łyżeczką cukru i rozsmarować na ciemnym cieśćie. Na pianę zetrzeć pozostałą, schłodzoną część ciasta.
4. Piec 1 godzinę w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    slawekslawek

    ale pyszny ten pleśniak
  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super wypróbuje:))
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne :)
  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi byc smaczne
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    jak ja go dawno nie jadłam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pychotka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajne :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Alle super ciacho
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anna180

    dawno nie robiłam..a z agrestem to chyba nigdy stary dobry przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !