Sposób przygotowania

Daktyle bez pestek namaczamy w sambuce na ok 3 godziny.Cukier, margarynę, kakao,mleko podgrzewamy do otrzymania jednolitej masy. Odlewamy 1/2 szklanki na polewę. Kiedy masa ostygnie dodajemy wymieszane razem make, żółtka, proszek do pieczenia i przyprawę do pierników. Miksujemy aż wszystko się połączy. Białka ubijamy na piane,dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Wylewamy masę na tortownice, na gore dajemy pokrojone kawałki daktyli. Pieczemy w 180 stopniach ok 60 min. Kiedy ciasto ostygnie przekrawamy je na pół i przekładamy kremem orzechowym. Górę ciasta polewamy polewa i dekorujemy(ja użyłam posypki czekoladowej Mcflurry)

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Oj wypasiony to on jest:) Kawałeczek bym zjadła:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię taki wypas...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    zjadła bym tego murzynka
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pięknie wygląda.
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    wow, full wypas
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    faktycznie wypasiony! musiał być przepyszny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pożarłabym go :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !