Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić na sztywno z cukrem. Zmiksowac z żółtkami. Dodać przesitowaną mąke z proszkiem. Wymieszać. Piec 25 minut w 170 st. Przeciąć na poł.
Ciasto bakaliowe:
Białka ubić z cukrem. Następnie wymieszać z reszta składników. Piec 25 minut w 160 st.
Masa:
Mleko gotować. Zołłtka rozmieszać z cukrem, dodać maki, wymieszac z 3 łyzkami mleka. Wlac do gotującego się mleka. Utrzec masło z cukrem pudrem. Połaczyć z wystudzonym budyniem.
Przełozenie: biszkopt+masa+ciasto bakaliowe+masa+biszkopt+polewa+można posypac kokosem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !