Sposób przygotowania

Rozczyn:
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki
Drożdże
1 łyżka cukru
Szczypta soli

Do wyrośniętego rozczynu dodać margarynę, resztę maki, mleka i pianę z jajek ubitą na parze. Wyrobić ciasto. Formować w kulki do których wkładamy marmoladę.
Maszyny na tłuszczu, aby pączki mogły całe się zanurzyć.
Po upieczeniu polewamy lukrem (białka utrzeć z cukrem pudrem) i posypujemy usmażoną skórką pomarańczową lub sypiemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ale masz fajny lukier,mi nie wychodzi taki biały..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wypadało by w karnawale chociaż raz upiec pączki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !