Sposób przygotowania

Ciasto:
Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka i cukru. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Po wyrośnięciu wymieszać z reszta składników. Wyrobić ciasto. Odstawić na 30-40 min do wyrośniecia.
Mak:
Sparzyć mak, 2 razy zemlec z cukrem, dodać jajka, zapach migdałowy i dobrze wymieszac.
Kruszonka:
Masło roztopić z cukrem, wsypać mąke i wymieszać.
Ciasto rozłożyć na brytfance, na to mase makowa i kruszonkę. Piec godzinę w 200 st C.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    babcia taki robiła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !