Sposób przygotowania

Mąkę przesiać dodać masło i cukier. Składniki wymieszać do momentu powstania grudek. Następnie dodać żółtka. Zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Dwie rozwałkować na placki. Na pergaminie ułożyć jeden placek i posmarować go połowę podgrzanego dżemu. Przykryć drugim plackiem. Posmarować resztą dżemu. Z ostatniej części zrobić brzegi ciasta tak aby w środek można było wlać galaretkę. Ciasto piec 15 minut w temp. 200 stopni. Po wystudzeniu ułożyć na nim owoce i zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciasta nigdy nie odmawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciastko kruche z owocami, super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    przepadam za ciastem kruchym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !