Sposób przygotowania

Sprawioną kurę opłukać, odcisnąć z wody, natrzeć solą. Zagotować wodę, osolić, włożyć kurę, gotować powoli około 1 1/2 - 2 godz. Pod koniec włożyć oczyszczoną włoszczyznę i przyprawy. Gdy kura jest miękka, zdjąć z płyty, ostudzić w wywarze.
Kurę wyjąć, podzielić, usunąć ostrożnie wszystkie kości, tak aby nie poszarpać mięsa. Na podłużnym półmisku ułożyć płasko sałatkę z jarzyn, na sałatce ułożyć mięso z kury, wszystko oblać gęstym majonezem garmażeryjnym lub własnej roboty. Przybrać listkami sałaty.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !