Sposób przygotowania

Banany rozdrabniamy łyżką na miazgę,
1 banan kroimy w plastry. galaretki rozrobić z połowy wody niż zalecane na opakowaniu. Masło, cukier i żółtka wymieszać na jednolitą masę. Przestudzoną żółtą galaretkę wymieszać z masą i bananami, wylać na blaszkę i położyć biszkopty- pozostawić do stężenia.
Następnie poukładać pokrojone w plastrach banany na te biszkopty i zalać pomarańczową galaretką pozostawić do stężenia .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta43

    mhy ciekawe, nigdy nie pomyślałabym o zrobieniu bananów z masłem muszę koniecznie spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta99

    smakuje wyśmienicie, a smaku dodaje najbardziej cytrynowa galaretka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta43

    a ta drga musi być koniecznie pomarańczowa??
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta99

    druga galaretka jakakolwiek koniecznie musi być cytrynowa. czyżby pokrewna dusza czy tylko zbieg nazwisk??
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    na zimno też może być
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    nero

    banany ach banany lubię to
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krzysztof40

    to jest super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Robię podobny deser ale z naturalnym masłem - myślę, że nawet najlepsze roślinne nie zastąpi smaku prawdziwego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !