Sposób przygotowania

Kość,włoszczyznę (marchew,pietruszka,seler,por),listek,ziele z dodatkiem soli gotować do tej pory,aż mięso na kości zmięknie.
Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę i dodać do wywaru.Gdy będą miękkie dodać przecier ogórkowy lub ogórki starte na tarce o grubych oczkach.doprawić kucharkiem.Po kilku min dodać śmietanę zmieszaną z odrobiną wody i soli.Doprowadzić do wrzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, robię podobnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smaka mi narobiłaś tą zupką ... u mnie w piwnicy jest jeszcze kilka sloiczków przecieru własnej roboty, więc chyba zaraz przyniosę i sprawa z dzisiejszym obiadem będzie rozwiazana :).
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super! i świetnie podane!
  • 6
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ogórkowa, najlepsza z zup ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Moja ulubiona,pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    typowa polska , pyszna ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    oj pyszna,pyszna ;)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    mniam :) ładnie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    pysznie wygląda ta zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !