Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Zimny przeciąc na poł.
Żelatynę rozpuścić w wodzie wg przepisu na opakowaniu. Śmiatnę ubijac na wyskokich obrotach z cukrem pudrem. Gdy podwoi swoją objętość wlac żelatynę i jeszcze chwilę pomiksować. Dodać kokos i wymieszać dokłanie łyżką.
Jeden biszkopt posmarować powidłem i przyłożyc drugim. Posmarowac wierzch oraz boki masą kokosową. Wierzch posypac płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    musze spróbowac upiec
  • 7
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    zabrałam pzrepis do ksiegi mojej do kolejki do zrobienia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    slawekslawek

    kokosowe juz jadłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    takiego to jeszcze nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować przepis na to ciasto, wygląda super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotkaa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !