Sposób przygotowania

Wodę wlać do garnka i dodać margarynę wszystko zagotować. Powoli wsypać mąkę i mieszać już na wolnym ogniu. Ciasto przestudzić i dodać jajka oraz proszek do pieczenia. Powstałą masę podzielić na dwie części. Jedną przełożyć na natłuszczonej formy i piec ok. 10 minut w temp. 250 stopni. Po upływie tego czasu otworzyć drzwiczki piekarnika na 2 minuty i obniżyć temp. Do 200 stopni. Piec kolejne 10 minut aż ciasto nabierze złotego koloru. Tę sama czynność powtórzyć przy drugiej porcji ciasta. Budyń połączyć z mąką i rozprowadzić w połowie szklanki ziemnego mleka. Pozostałe mleko zagotować dodają cukier. Następnie powoli wlać mleko z budyniem i doprowadzić do wrzenia. Po przestudzeniu budyń zmiksować dodając miękkie masło. Masę położyć na jednym płacie ciasta przykryć drugim. Całość posypać cukrem pudrem lub przygotować polewę czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    o nie moje zdjęcie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    super ciasto
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    to jedno z moich ulubionych ciast
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    karpatka-sama słodycz!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    jedno z moich ulubionych ciast, zawsze fascynuje mnie sposób rośnięcia tego ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    uwielbiam ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    mm pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !