Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. W garnku zagotować bulion, do buliony dodać warzywa, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować do momentu, gdy warzywa będą miękkie, następnie dodać kaszę manną. Należy uważać wsypując ją do garnka, żeby nie wytworzyły się nieapetyczne grudki. Ja zawsze sypie kaszę delikatnie po całej powierzchni zupy, nie w jednym miejscu. Zupę należy gotować przez kilka minut, aż kasza napęcznieje. Doprawić ją do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną Kucharka. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną. Zupę możemy przygotowywać z mięsem lub bez niego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszna zupka :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    A jaka apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnością pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna zupka, taką lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !