Sposób przygotowania

Drób sprawic.Odciac udka i piersi.Z reszty tuszki,oczyszczonych warzyw,soli pieprzu,i 1,5 l wody ugotowac wywar.Do przecedzonego wywaru włozyc mieso,z ud i piersi,gotowac az bedzie miekkie.Odcedzic i ostudzic kazde udko i piersi pokroic na 4 kawałki.Wywar odparowac do 700ml.Przesmazyc make z masłem,rozprowadzic zimna smietanka ,wlac 400 ml wywaru gotowac mieszajac,20 minut.Doprawic sola i pieprzem.Zelatyne namoczyc w 2 łyzkach wody.Połowe żelatyny dodac do beszamelu,a druga wymieszac z pozostałym wywarem,porto i raz zagotowac.Dwókrotnie powlekac kawałki miesa stygnacym ,ale płynnym beszamelem i zastudzac,na koncu pokryc warstwa płynnej galaretki z porto.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !