Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z mąką i żółtkami dodać drożdże wymieszane ze śmietaną i dobrze zagnieść. Ciasto rozwałkować na kształt koła o grubości około 4mm, podzielić na trójkąty. Położyć marmoladę i zwijać na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony. Rogale posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w 180 st około 15-20 min na złoty kolor.Zimne rogale polukrować(białko wymieszać z cukrem pudrem).

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    często robiła je moja babcia, pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszniutkie są twoje rogaliki:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a do nich kubas mleka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !