Sposób przygotowania

Wrzucić do garnka kość schabową,namoczone w 1 szklance i pokrojone w paseczki grzyby(z wodą w której się moczyły),posiekaną cebulę,kucharek,ziele angielskie,liść laurowy,wlać jeszcze 5 szklanek zimnej wody i gotować 20 minut.Dodać kaszę,potarte na tarce z dużymi oczkami warzywa,ziemniaki pokrojone w kostkę,.Gotować 30 minut na małym ogniu,często mieszając.Jeśli zupa jest za gęsta,to dodać wody.Zupę doprawić pieprzem,maggi i przed podaniem posypać koperkiem.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    wygląda smakowicie
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    piękny i smakowicie wglśąda
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszna, smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny krupnik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !