Sposób przygotowania

Kasze manną zalać wódką w nieobitym garnku,zostawić na półtorej godziny,co jakiś czas zamieszać drewnianą łyżką.Po tym czasie dodać drobny kokos,wymieszać i zostawić jeszcze na pół godziny.W między czasie utrzeć masło z cukrem pudrem na puszystą masę.Dodawać po dwie łyżki masy grysikowo-kokosowej i dalej ucierać.Do tortownicy włożyć jeden spód tortowy,wyłożyć masę,przykryć drugim spodem tortowym i włożyć do lodówki na 2-wie godziny.Wyjąć z lodówki,polać roztopioną polewą i posypać grubym kokosem.Podawać z lodówki.Smacznego!

Nie podawać dzieciom.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    bardzo fajny przepis a nazwa jeszcze fajniejsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !