Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z fetą i krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 250 dag
ser feta 1 opakowanie
pomidory 3 male
sałata lodowa 5 lisci
żółta papryka 2
oliwa
czosnek 5 zabkow
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
cebula czerwona 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z fetą i krewetkami

Krewetki przysmaż z obu stron na oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku posiekanego na drobne kawaleczki bądź startego (każda krewetke nalezy smażyc nie dłużej niż 3 min). Pokroj fetę w kostkę, pomidory w drobne cząstki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka. Sałatę porwij na kawałki i ułóż na niej fetę, pomidory, paprykę, cebulę oraz krewetki, upewniając sie żeby składniki były przemieszane. Całość posyp ziołami prowansalkimi. Przed podaniem polej oliwa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak