Sposób przygotowania

Cukier waniliowy z mąką, odrobiną zimnego mleka i żółtkami roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i połączyć z przygotowana masą z żółtek i mąki. Chwilę gotować ciągle mieszając. Masło utrzeć dodając po łyżce zimnego kremu, ucierać tak długo aż skończy się krem. Masę podzielic na dwie części. Do jednej dodać zmielone orzechy, rodzynki, sok z cytryny i pokrojoną stężoną galaretkę. Do drugiej dodać kakao i pokrojoną czekoladę. Wyłożyć warstwami na blachę na przygotowany biszkopt z 4 jaj.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zeppos

    Smaczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    poważna sprawa, wiadomo, ambasador
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 6
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    smaczności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ekstra
  • 6
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    jejku jak ja go dawno niejadłam:( pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciacho rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fantastycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    smakowicie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    rewelacja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    mm pycha ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    lubie je
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    lubie je
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !