Sposób przygotowania

Potrzebny jest duży (10 litrowy) słoik lub wysoki garnek (o nie dużej średnicy), najlepsze jednak sa szklane lub porzeźroczyste naczynia wkładamy na przemian 5 cm warstwe porzeczek i ok 1-2cm warstwe cukru i tak na przemian odstawiamy na parapet (od południa) aby bylo sloneczne miejsce i zostawiamy na ok 2 dni, nie zamykamy wieczka. po 2 dniach zlewamy sok do buteleczke, zakrecamy i pasteryzujemy ok 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Taki soczek to samo zdrowie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    moja mama robi taki soczek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darus

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z porzeczek, pyszny i zdrowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !