Sposób przygotowania

Dojrzałe maliny nalac wodą z rozpuszczonym w niej cukrem i odstawić na 6-8 tygodni do fermentacji. Gdy maliny opadną na dno, a fermentacja dobiegła końca- roztwór nalezy przecedzić do czystej dębowej baryłki, zaszpunktowac i zostawić na rok. Po upływie tego czasu przelać do butelek.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    długo trzeba czekać na efekt
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    oj długo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    trzeba sprobować:D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale winiak:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne lecz pracochłonne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    bardzo dobre i zdrowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !