Sposób przygotowania

Szynkę natrzeć solą. Następnie ponakłuwać w kilkunastu miejscach szpikulcem (lub nożem z ostrym cienkim czubkiem) i w powstałe otworki powciskać ziarenka pieprzu, po 2-3 ziarenka na raz. Teraz całą szynkę delikatnie zwilżyć olejem. Ja wylewam go sobie po trochu na dłonie i wklepuję w szynkę.
Następnie w moździerzu rozdrobnić pozostałe ziarenka pieprzu kolorowego, dosypać łyżeczkę pieprzy ziołowego, rozsypać na talerzu i obtoczyć w nim szynkę. Tak przygotowaną można scisnąć nitką lub specjalną siatką lub poprostu wsadzić do rękawa do pieczenia i upiec w temperaturze ok 150-180 stopni przez 1,5 godziny

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !