Sposób przygotowania

Należy upiec biszkopt z 5 jaj i nasączyć.

I MASA

2 budynie cytrynowe
1 galaretka cytrynowa
1 cytryna
2 jajka
12 dag cukru
1 kostka masła śmietankowego

Do 1/2 l wody dodajemy sok z cytryny i cukier , gotujemy w tym budyń rozpuszczony w 1/2 szkl. wody. Po zdjęciu z ognia wsypać galaretkę, dobrze wymieszać i wystudzić. Masło utrzeć z 2 żółtkami i dodawać zimny budyń, na końcu dodać ubite na sztywno białka.

2. MASA

1/2 l śmietanki 30 %
3 \"śmietan-fix\" Dr.Oetker
1 łyżka cukru pudru
ubić na sztywno

PONCZ

sok z 1/2 cytryny
woda przegotowana
wódka

W ponczu moczyć 3 paczki herbatników.

Na nasączony biszkopt wyłożyć pierwszą masę na nią drugą masę - z bitej śmietany, na nią układać namoczone herbatniki . Na wierzchu polać białą polewą lub lukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    na pewno pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    warte spróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ale smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !