Sposób przygotowania

9 pierwszych składników wykorzystujemy do wykonania placka. Białka ubić na sztywną pianę. Do tak ubitych dodać stopniowo cukier, żółtka ,orzechy, rodzynki, kokos, mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Otrzymaną masę wylać na 2 blachy ,piec 35-40 minut każdy. Pozostałe na krem. Brzoskwinie odcedzić. Budynie rozpuścić w ¾ szklanki wody, dodać mąkę i żółtka, całość rozmieszać i wlać do gotującego się soku brzoskwiniowego z cukrem. Ugotować budyń, przestudzić. Budyń połączyć z utartym masłem. Tak przygotowanym kremem posmarować jeden placek, na to ułożyć delicje, nasączone w mieszance kawy i spirytusu. Na delicje wykładamy krem i kładziemy drugi placek. Jego wierzch smarujemy cienko pozostałą częścią kremu, układamy cząstki brzoskwiń i zalewamy galaretką brzoskwiniową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !