Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa ekspresowa
Wymieszać wszystkie składniki, dokładnie utrzeć mikserem i przelać do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.
mąka pszenna | 2 szklanki |
jajko | 3 szt. |
dżem | 1/2 słoiczka/ z czarnej porzeczki |
mleko | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
olej | 1/2 szklanki |
cukier waniliowy | 1 szt |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
kakao | 1 łyżka |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: