Sposób przygotowania

Miód i cukier rozpuścić w 8 litrach wody, dodać kwas cytrynowy, ostudzić. Chmiel zalać w glinianym garnku litrem wrzącej wody, parzyć pod przykryciem przez godzinę, przecedzić, wlać do roztworu miodowego, dodać drożdże rozmieszane w szklance płynu, fermentować w temp. pokojowej przez 3-5 dni. Zlać znad osadu do butelek, trzymać 1-2 dni w chłodzie.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie robiłam również ,ale może być ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Może być całkiem niezłe ;) ... tylko skąd wziąć chmiel ???

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !