Sposób przygotowania

Połacz masło,cukier puder,make zółtko i proszek do pieczenia.Ciasto odkładamy do lodówki na 30 minut.Ze sliwek wyjmujemy pestki.Owoce wrzucamy do rondelka,zasypujemy 2 łyzkami cukru i zagotowujemy.Odlewamy łyzke syropu.Ciastem wykładamy okragła tortownice.Nakłówamy widelcem i wstawiamy na 15 minut do rozgrzanego piekarnika w 200 st.Namaczamy zelatyne łaczymy jogurt z twarozkiem i łyzka cukru.Dodaj sok z cytryny i napeczniała ale odcisnieta zelatyne.Ostroznie wymieszaj.Na ciasto rozłoz owoce a na nie krem.Odstaw do stezenia.Posyp cynamonem i wiórkami.Polej syropem.Dodaj małe bezy lub inne ciasteczka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !