Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z miodową nutką z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka ok 1 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
marynata
olej ok1/3 szkl
miód 1 łyżka kopiasta
majeranek 1 łyżka kopiasta
przyprawy 1 łyżeczka grillowej

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z miodową nutką z grilla

Mięso umyć osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć solą i pieprzem.
Miód wymieszać z olejem, przyprawą i majerankiem, dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić na 2-4 godz.
Grillować na ruszcie albo na tacce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 22.06.2017 10:41
Smaczny przepis
mirosława4 22.06.2017 10:27
smaczne mięsko takie przyrumienione
Bożena Matuszczyk 22.06.2017 10:16
Smakowite mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak