Sposób przygotowania

Drobno posiekane ząbki czosnku, pieprz i suszony rozmaryn utrzeć. Dodać oliwę i dokładnie wymieszać. Steki opłukać, osuszyć i natrzeć marynatą, na każdym położyć gałązkę świeżego rozmarynu. Mięso wstawić do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowane mięso wyjąć z lodówki i posypać przyprawą do steku (mięso przed grillowaniem musi mieć temperaturę pokojową). Grillować z obu stron po 6-8 minut z każdej strony. Gotowe mięso posolić i odstawić na 10 minut owinięte w folię. Przed podaniem posypać jeszcze kolorowym pieprzem.


Komentarze

  • 0
    p1100027
    Opublikowano

    gosia56

    super jedzonko ale jeszcze się nie dorobiłam takiej patelni
  • 0
    received_1208638852592767
    Opublikowano

    Konczi

    Pyszna propozycja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !