Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa flaczki z kani

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie 4 kapelusze
marchewki 1 sztuka
cebula 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
papryka żółta 1/4 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
bulion warzywny 750 ml
sól i pieprz 1 do smaku
koper świeży 1 do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
masło klarowane 1 do smażenia
seler 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa flaczki z kani

Kroki postępowania

1

. Cebule drobno kroję i przesmażam na maśle klarowanym.
Krok 1 - Zupa flaczki z kani foto
2
Marchew i seler obieram, myję i ścieram na tarce jarzynowej. Paprykę kroję w paski
Krok 2 - Zupa flaczki z kani foto
3
Do cebuli dodaję warzywa starte.
Krok 3 - Zupa flaczki z kani foto
4
Kanie myję delikatnie kroję w paski.
Krok 4 - Zupa flaczki z kani foto
5
przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do zupy, gotuję dwie minuty, doprawiam solą, pieprzem, dodaję pokrojony koperek.

Krok 5 - Zupa flaczki z kani foto
6
dolewam bulion, dodaję ,liść laurowy, ziele i gotuję do miękkości warzyw ale nie za długo.
Krok 6 - Zupa flaczki z kani foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.04.2017 21:25
Dla mnie smaczna zupa.
Motorek 23.04.2017 20:04
Bardzo dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak