Sposób przygotowania

Przygotowanie ciasta:
Ze wszystkich składników na ciasto zagnieść ciasto. Uformować z niego kulę, owinąć w folię i schować na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować cienko ciasto i przełożyć je do prostokątnej formy (spód formy wyłożyć papierem do pieczenia). Ciasto ponownie stawić do lodówki, tym razem na 30 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni, ciasto ponakłuwać w kilku miejscach widelcem, piec przez ok. 15-20 minut. Wyjąć i wystudzić. Zimne ciasto można wyjąć z formy.
Przygotowanie kremu czekoladowego:
W kąpieli wodnej rozpuścić obie czekolady z dodatkiem masła i śmietanki. Gdy czekolada lekko przestygnie połączyć ją z mascarpone i zmiksować na gładki krem. Dżem wiśniowy rozsmarować na wystudzonym spodzie ciasta. Następnie wyłożyć krem czekoladowy, wyrównać i schować na kilka minut do lodówki. Na jeszcze miękkim kremie poukładać dekoracje. Włożyć do lodówki do stężenia kremu.

Komentarze

  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    wygląda wyśmienicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Barbara13

    Aż ślinotoku dostałm na jego widok
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    spałaszowałabym go już teraz :)
  • 0
    justi2401
    Opublikowano

    Justi2401

    Przepiękny i kuszący :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edith85

    Super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    img_20130717_161126
    Opublikowano

    Wiktoria29

    zjadłabym, mmmmm.....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !