Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki owsiane

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane błyskawiczne 3 szkl.
cukier drobny 2 szkl.
masło lub margaryna 125 g
olejek migdałowy lub rumowy 1 fiolka
kakao 5 pełnych łyżek
mleko 120 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki owsiane

Kroki postępowania

1
Do małego garnka włożyć tłuszcz, wlać mleko i wsypać cukier.
Postawić na najmniejszym ogniu i stale mieszając rozpuścić.
Krok 1 - Czekoladki owsiane  foto
2
Do gorącej masy wsypać kakao i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Czekoladki owsiane  foto
3
Płatki owsiane wsypać do miski.
Krok 3 - Czekoladki owsiane  foto
4
Do masy czekoladowej wlać olejek rumowy albo migdałowy.
Krok 4 - Czekoladki owsiane  foto
5
Masę wlać do płatków i bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Czekoladki owsiane  foto
6
Łyżeczką formować czekoladki i układać na desce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce.
Krok 6 - Czekoladki owsiane  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 06.03.2017 12:48
Moje wspomnienie z dzieciństwa ;) Sto lat nie jadłam i postanowiłam sobie przypomnieć, jak smakują ;)
Habibi 06.03.2017 12:47
Na trawienie świetne ;)
mysza75 06.03.2017 10:29
Jakie dobre czekoladki
Róża1 06.03.2017 10:20
przepyszne ciasteczka do kawusi :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak