Sposób przygotowania

Ozorki zalać wodą,dodać kucharka, liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości.Pod koniec gotowania dodać marchewkę.Miękkie ozorki i marchewkę wyjąć z wywaru.Ciepłe ozorki obrać ze skórki i pokroić w plasterki.Groszek wyłożyć na sitko,przepłukać wodą i odsączyć.Marchewkę pokroić dekoracyjnie w plasterki.Do 1 szklanki wywaru wsypać żelatynę i rozpuścić.Wlać do reszty zimnego wywaru.Doprawić solą,pieprzem i maggi.Do małych filiżanek(ja dałam do kubeczków po smakowych bieluchach)na dno włożyć,plasterek marchewki,groszek konserwowy,plasterki ozorków,zalać wywarem z żelatyną,ostudzić i włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    prezentują się super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam ciekawe!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !