Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki grillowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 4 plastry
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
kiełbasa wiejska 1 laska
czosnek 6 ząbków
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki grillowane

Musztardę mieszamy z przyprawą do mięsa oraz sosem sojowym, kroimy karkówkę na cienkie kawałki, wkładamy do marynaty i zostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia papryki kroimy w kwadraty o wielkości 3 cm, cebulę przekrawamy wzdłuż i rozdzialamy warstwy, czosnek kroimy na połowę, kiełbasę w plastry. Na patyczki do szaszłyków natykamy kawałki mięsa i warzyw naprzemiennie, grillujemy 20 minut odwracając je co pewien czas. Podajemy z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.01.2017 12:04
ładnie przypieczone :)
anka1988 18.01.2017 10:44
często robię w sezonie grillowym
mysza75 18.01.2017 08:45
jakie dobre szaszłyczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak