Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański budyń jaglany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 szklanki
jabłko 1/2 szt.
sok z cytryny 1/2 szt.
miód 2 łyżki
mleko sojowe 1 szklanka
sok z wiśni 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański budyń jaglany

Kaszę jaglaną przelewamy przez sito wrzątkiem dwukrotnie. Przekładamy do rondla i gotujemy w mleku sojowym (lub jakimkolwiek innym roślinnym) do miękkości. Gotujemy razem z jabłkiem pokrojonym w kostkę. Po ugotowaniu mielimy w blenderze na gładki mus. W razie czego można dodać łyżkę wody, jeśli ma być bardziej lejący. Można użyć blendera kielichowego lub ręcznie zmiksować w rondelku. Dodajemy sok z połowy cytryny i miód. Wszystko mieszamy. Dekorujemy jabłkiem i wiśniami. Można polać sokiem z wiśni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 19.01.2017 09:48
pyszny deser
Beatris 10.01.2017 16:57
Z pewnością pyszny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak