Sposób przygotowania

mięso umyć rozbić tłuczkiem posolić popieprzyć obsmażyć z obu stron na tłuszczu w żaroodpornym naczyniu obsmażone kotlety wyjąć a na pozostałym tłuszczu lekko zrumienić pokrojoną cebulkę i roztarty czosnek podlać szklanką wody dodać paprykę i zagotować umyte i obrane ziemniaki pokroić w plastry włożyć do cebuli a na warstwie ziemniaków ułożyć obsmażone kotlety dusić do miękkości pod koniec duszenia wlać śmietanę lekko potrząsnąć naczyniem wstawić do piekarnika i zapiec podawać w naczyniu w którym była przyrządzona potrawa z dodatkiem zielonej sałaty lub sezonowej surówki

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !