Sposób przygotowania

mleko i kremówkę zagotować delikatnie ostudzić. następnie dodać ubite żółtka z cukrem i ponownie zagotować. gotować na małym ogniu ok. 10 minut. następnie można do masy dodać cukier waniliowy lub np. zapach do ciasta. Masę całkowicie ostudzić i wstawić do zamrażalnika na ok. 4 godzin. następnie wyjąć i całość zmiksować. Ponownie włożyć do zamrażalnika ale tym razem na pół godzinki. po upływie tego czasu ponownie zmiksować. Wstawiać do zamrażalnika jeszcze ok. 5 razy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    na pewno są pyszne :) tylko ten czas a ja taka niecierpliwa ;)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dobre na przyjęcia urodzinowe :-)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mniammm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    super pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    super pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !