Sposób przygotowania

Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem. Dosyp obie mąki i wymieszaj. Delikatnie połącz z ubitą na sztywno pianą z białek. Ciasto rozsmaruj na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 10 minut. Przełóż na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, usuń pergamin i zwiń ciasto. Wystudź. Biszkopt rozwiń, posmaruj masę makową. Ponownie zwiń. Udekoruj lukrem i posyp makiem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie przepadam ,ale mąż lubi
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ja też uwielbiam to ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !