Sposób przygotowania

Każde warzywo oprócz ziemniaków trzemy oddzielnie na tarce o grubych oczkach i po kolei smażymy każy składnik na teflonowej patelni z odrobiną oleju.
Czas podsmażania do zarumienienia się warzywa ok 5 minut. Przygotowujemy głęboki garnek i wrzucamy do niego kolejno podsmażane warzywka, dodajemy kostki rosołowe, sól do smaku i wodę. Jeśli barszcz wyda się Państwu za gęsty, wedle uznania można dodać 1/2 litra wody.
Całość gotujemy pod przykryciem około 30 minut. W osobnym garnku gotujemy pokrojone w małą kostkę ziemniaki z odrobiną soli. Na koniec łączymy odcedzone ziemniaki z warzywami i można podać obiad rodzinie i gościom.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelka
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysłł
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysłł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny barszczyk
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny barszczyk
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    muszę go wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !