Sposób przygotowania

Obcinamy w ogórkach końcówki
i moczymy w wodzie minimum 2-3 godziny. Dzięki zamaczaniu ogóreczki wychodzą chrupiące. Czosnek obrać, liście umyć. Włożyć do słoja ogórki i poprzekładać liśćmi i przyprawami, potem wszystkie składniki zalewamy gorącą wodą z solą. Odstawić w zimne miejsce i przykryć pokrywką lub talerzem, podawać jako przystawkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    peggysue

    proste apetyczne danie ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ogórki na topie:)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    teraz tak, są na topie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gośka

    uwielbiam ogórki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Muszę kiedyś wypróbować z liśćmi porzeczki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !