Sposób przygotowania

Miód podgrzać z dodatkiem niewielkiej ilości wody, stale mieszając.Dodać skórkę pomarańczy, mąkę, pr do pieczenia, cukier i przyprawy.Całość wymieszać i odstawić do wystygnięcia.Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką na cienki placek.Wykroić krązki, położyć na blachę i piec ok12-15 min. Imbir i kandyzowane wiśnie posiekać i wymieszać z migdałami, marcepanem i sokiem cytrynowym. Z masy marcepanowej uformować kulki i umieścić je na wystudzonych ciastkach. Ciastka polać polewą i udekorować kandyzowanymi wiśniami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Idealne na chłodne zimowe wieczory
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super - polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !