Sposób przygotowania

W rondelku zagotować mleko. W garnku ubić żółtka z 3/4 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Do masy jajecznej powoli wlewać gorące mleko stale, energicznie mieszając. Podgrzewać nie przerywając mieszania aż krem stanie się gęsty ( nie gotować). Wystudzić masę. Rodzynki zalać rumem. Wiśnie osaczyć i wydrylować. Kilka wiśni pozostawić do dekoracji a pozostałe pokroić. 35 dag śmietany ubić na sztywno i wymieszać z kremem. Dodać rodzynki i wiśnie. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę z owocami przełożyć na biszkopt. Wstawić na 5-6 godz do zamrażanika. Resztę śmietany ubić z 1/5 szklanki cukru na sztywno. Cały tort posmarować śmietaną. Gotowy tort udekorować rurkami waflowymi i wisniami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm...ulala....pyszszota...
  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    bez rodzynek byłby deser bogów:P wielka szkoda,że bez zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !