Sposób przygotowania

Ugotowanych jajek nie obieramy. Razem ze skorupkami przekrawamy je wzdłuż (na pół). Wyjmujemy łyżeczką żółtko i białko, a skorupki odkładamy do miski. Wyjęte żółtka i białka kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do dużej miski. Czerstwą bułkę moczymy w mleku a następnie wyciskamy i dodajemy do pokrojonych w kostkę jajek. Do miski z jajkami i bułką dodajemy: surowe jajko, posiekaną drobno pietruszkę, posiekany szczypior i masło. Doprawiamy do smaku przyprawą \"kucharek\" oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie bierzemy pozostawione skorupki jajek i napychamy je farszem. Dość dużą ilość oleju wlewamy na patelnię . Gdy się rozgrzeje kładziemy jajka i je smażymy (z jednej strony). Po usmażeniu trzeba je wystudzić i jeść. Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !