Sposób przygotowania

Ogórki umyć, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Fasolę umyć, odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Blanszować przez 10 minut i przelać zimną wodą. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Warzywa wymieszać.

Przygotować zalewę: zagotować olej, ocet, cukier, miód, koncentrat pomidorowy, sól i pozostałe przyprawy. Ciepłą zalewę połączyć z warzywami. Odstawić na 4 godziny.

Przełożyć przygotowane warzywa do wyparzonych słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 12 minut. Bardzo smaczny dodatek do dań obiadowych.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    całkiem ciekawy przepis i za pewne smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe, nigdy nie robiłam takich ogórkow
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !