Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo - czekoladowy sernik gotowany
Mąkę przesiać z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i dokładnie posiekać.
Jajka lekko ubić z cukrem, dodać miód, śmietanę i wymieszać. Przelać do mąki i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na trzy części.
Wyciąć trzy kawałki papieru do pieczenia na wielkość formy (24 / 36). Wałkować ciasto na papierze i wkładać razem z papierem do formy. Piec 13 - 15 minut w temp.190 stopni. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia.
Masło roztopić w garnku. Osobno ubić jajka i żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać kakao i krótko zmiksować.
Do roztopionego masła dodać ser i jajka, wymieszać i mieszając zagotować.
Budyń połączyć z mąką ziemniaczaną, dodać mleko, wymieszać i wlać do gotującego się sera. Mieszać, najlepiej ręcznym mikserem i gotować do zgęstnienia.
Gorącym serem przełożyć placki. Ostatni, trzeci placek też cienko posmarować i posypać migdałami, lekko uprażonymi na suchej patelni. Wstawić na kilka godzin do lodówki.