Sposób przygotowania

Zaparzyłam kawe, ostudziłam. Dodałam do niej likier. Oddzieliłam bialka od żółtek. Do żółtek dodałam serek mascarpone, zmiskowałam. Kremówke ubiłam na sztywno i
polaczyłam z masą serową mieszając lyzką. Podzieliłam masę na dwie czesci. Cześć malin rozdrobniłam blenderem na paćkę. Do jednej z nich dodałam rozdrobnionę maliny, wymieszałam, dorzuciłam kilka malin w całości. Bialka ubiłam na pół sztywno. Dodałam po polowie do obu mas. wymieszałam. Biszkopty nasączyłam w kawie i ukladałam w formie. Na nei wyłożyłam malinową część kremu. Znów nasączone biszkopty. Na nie biały kremu. Wyrównałam powierzchnię.
Posypałam przez sitko kakao. I do lodówki na noc. Pycha. Zostało moim ulubionym tiramisu.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pychota...
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wygląda fantastycznie:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ależ pysznie wygląda!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Bardzo mi się podoba pomysł!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Oj, skubnęłabym to ciacho!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Pięknie wygląda, napewno wypróbuje przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha ciacho
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ale to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !