Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem, w czasie ubijania dodawać żółtka, ocet i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem dużej blachy.
Włożyć do piekarnika i piec w 175 stop. przez około 30 minut.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
Odstawić do stężenia.
Biszkopt przekroić na 3 części.
Przekładać kolejno warstwami.
Biszkopt
galaretka
biszkopt
galaretka
biszkopt
Wierzch posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mięciutkie i puszyste och jak ja bym zjadła kawałek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !